Renkli Kadınlar

Aşk Kokulu Baharatlar, Kitap Oldu…

Aşk Kokulu Baharatlar, Kitap Oldu…
Haberi paylaşın...

Maria Ekmekçioğlu, eşsiz lezzetleri ve merak uyandıran hikâyeleri barındıran, baharatların başrolde olduğu tariflerini, İnkılâp Kitabevi etiketiyle yayınlanan Aşk Kokulu Baharatlar kitabında bir araya getirdi.

İçerisinde birbirinden güzel yemek tariflerinin fotoğraflarıyla birlikte yer aldığı ve Maria Ekmekçioğlu’nun ilgi uyandıran, neşeli üslubuyla zenginleştirdiği Aşk Kokulu Baharatlar, meraklılarının vazgeçilmezi olacak.

Özellikle baharatların bir araya geldiklerinde oluşturdukları lezzet dünyasını okuyucuya sunan kitap, baharatları kullanmanın püf noktalarına yer veriyor.

Aşk Kokulu Baharatlar kitabıyla gemiler ve kervanlarla yüzyıllar boyunca Doğu’dan Batı’ya, Batı’dan Doğu’ya doğru hikâyeleriyle, mitleriyle, masallarıyla ve birbirinden güzel tatlarıyla taşınan baharatların yeni durağı sofralarınız olacak ve asırlardır süregelen yolculuklarına sizi de dâhil edecek…

Maria Ekmekçioğlu Kimdir?

İstanbul Boğaziçi’nin Kandilli bölgesinde doğan Maria Ekmekçioğlu’nun anne tarafı İstanbul, baba tarafı Safranboluludur. Aile ağacının kökleri 1713 senesine, fırıncılık yapan büyük büyükbabasına uzanır, Doktor Hristo Dede ile devam eder. Aile, Soyadı Kanunu çıktığında ise Ekmekçioğlu soyadını alır.

Çocukluk yıllarının kışları İstanbul’da, yazları Kandilli ve Adalar’da geçer.

Eğitimini tamamlamak için gittiği Selanik’te 13 sene kalır. Bir evlilik yapar, üç erkek evladı ve iki pastanesi olur. Alexandros, Apollon ve Pascal adındaki üç oğluyla İstanbul’a dönen Maria Ekmekçioğlu, Etiler’de daha sonra Maria’s Restaurant adını alarak devam edecek olan Maria’nın Bahçesi’ni ve Atina’da da Maria’s adlı restoranları kurar.

Ekmekçioğlu, restoran şefliğinin yanı sıra Türkiye’de “Lezzet Büyücüsü” ve son beş senedir Yunanistan TV’sinde de “İstanbul’dan Anadolu’ya” programının sunucusudur. Okan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Ekmekçioğlu, Mutfak Dostları Derneği ile uluslararası alanda Chaine des Rotisseurs ve Chef’s Club üyesidir.

Maria Ekmekçioğlu’nun İnkılâp Kitabevi’nden çıkan Gökçen Adar’la birlikte hazırladığı Bir O Yaka Bir Bu Yaka, Hatıramdaki Mezeler ve Maria ile Yunanistan kitaplarının yanı sıra Yunanistan’da da iki yemek kitabı yayımlanmıştır.

Arka Kapaktan… 

“Kandilli kızı, / Kuzguncuki oğlu / Biz akrabayız.

Ben ona / O bana aynı baharat kokarız / Bu hayattan gideriz / Ama kokumuz kalır.

Kocaman gözlerimiz kokar! / Fotoğraflarda! / O kadar!” Uğurimu!

Uğur Yücel

Maria’yı uzun zamandır tanıyorum. Hayatımdaki pek çok önemli anıma tanıklık etti. Bazen kafamı dinlemeye yalnız, bazen de eğlenmeye, sohbet etmeye arkadaşlarımla giderim bahçesine. Her seferinde beni oraya çeken hep onun güler yüzü, sıcacık dostluğu ve birbirinden lezzetli yemekleridir.

Oraya gidince tercih yapmayı pek sevmem. İsterim ki Maria önersin. Her seferinde de beni şaşırtacak birbirinden güzel lezzetlerle kucaklar kalbimi. Ne mutlu bana.”

Halit Ergenç

“Baharatlar, yaşamımızda ve beslenmemizde başlı başına bir zenginlik, berekettir. Yalın bir yemeği, büyülü bir lezzet şölenine çevirebilecek sihirli değnekleridir her aşçının… Kapalı bulundukları küçük şişelerinden açık havaya çıktıklarında, mini minnacık olup da yaşama dokunuşu büyük olan her şey gibi, varlıklarını besbelli eder baharat taneleri…”

Maria Ekmekçioğlu

Maria Ekmekçioğlu, Aşk Kokulu Baharatlar kitabında iki kişilik romantik yemeklerin buselerle nihayetlendiği, dostlarla paylaşılan her lezzetin gülümsemeye dönüştüğü; eski İstanbul’u, Anadolu’yu, Doğu’yu ve Batı’yı, yüzlerce yıllık gelenekleri ve yeni tecrübeleri sunan tadına doyum olmayan tariflerini paylaşıyor.

Maria Ekmekçioğlu, Aşk Kokulu Baharatlar, 160 Sayfa, Yemek, İstanbul 2019

Yayıma hazırlayan Hakan Güngör

Kapak tasarım Rüveyda Kul

Sayfa tasarım Eyüp İşkuran

Çevirmen Yoanna Hacısamuyiloğlu Taşkıran

Fotoğraflar George Drakopoulos 

Food Styling Elena-Natassa Kaitsa

Makyaj ve Saç Dimitrios Gikas

Fashion Designer Paris Valtadoros

Bir önceki yazımız olan Karbonhidrat cildi yaşlandırıyor başlıklı yazımızda akne tedavisi, akne tedavisinde beslenme nasıl olmalı? ve cilt hastalıkları hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ