Renkli Kadınlar

İşlevsiz Nefes, Karbondioksit Eksikliği Yaratıyor!

İşlevsiz Nefes, Karbondioksit Eksikliği Yaratıyor!
Haberi paylaşın...

Nefes Koçluğu Federasyonu kurucu Başkanı Nevşah Fidan Karamehmet, Davranışsal Sağlık Bilimleri ve Lisans okuluyla (The Graduate School Of Bhavioral Sciences) başlattığı ortak çalışmayla Nefes Koçluğu mesleğini bir üst seviyeye taşıyor.

 

Nefes bilimlerinin üniversitelerde ders olarak okutulması için akademik çalışmalarına ABD  ve İngiltere’de devam eden Karamehmet, gereksiz fazla nefes alma (Disfonksiyonel) nefes alışkanlıklarının tespit edilerek, tetikleyicilerinin fark edilmesi, nefes koçluğu ve davranış bilimi temelleri esası ile ortadan kaldırılması konusunda çalışmalarına sürdürüyor.

Nevşah Fidan Karamehmet

Yaptığı araştırmalarda, aşırı ve işlevsiz nefes almanın Karbondioksit ( CO2)  eksikliği yarattığını belirten  Karamehmet, Biofeedback ve fizyoloji profesörü Peter Litchfield tarafından geliştirilen öğrenilmiş nefes davranışının  nerede ve nasıl solunum kimyasını tehlikeye soktuğunu analiz eden Capnotrainer cihazının tüm nefes koçları,  solunum uzmanları ve davranış bilimciler tarafından kullanılması gerektiğini belirtiyor.

Karbondioksit ( CO2)  eksikliği bakın nelere neden olabiliyor!

Yapılan araştırmalarda solunumu tehlikeye sokan (CO2) karbondioksit eksikliği nefes darlığı, göğüste sıkışma- basınç-ağrı, boğulma duyguları, avuç içi terlemesi, ellerin sürekli soğuk olması, cildin karıncalanması ve uyuşma, kalp çarpıntısı, düzensiz kalp atışı, kaygı, endişe, duygusal patlama, stres, gerginlik, yorgunluk, halsizlik, ağız kuruluğu, bulantı, baş dönmesi, bayılma, karartma, bulanık görme, karışıklık, oryantasyon bozukluğu, dikkat eksikliği, zayıf düşünme, zayıf hafıza, zayıf konsantrasyon, kararsızlık durumu, sorun çözmede yetersizlik, ağrı eşiği düşüklüğü, baş ağrısı, titreme, seğirme, kas gerginliği, spazm, sertlik, karın krampları ve şişkinlik gibi birçok fiziksel ve psikolojik durumu tetikleyerek kronikleştirebiliyor.

 

Bir önceki yazımız olan Ruha iyi gelen 5 besin... başlıklı yazımızda bitter çikolata ve psikolojiye iyi gelen yiyecekler hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ