Bağcılar’dan Almanya’ya Uzanan Şöhret!

Bağcılar’dan Almanya’ya Uzanan Şöhret!
Haberi paylaşın...

Birsen Boyraz bir şarkı söyledi konser teklifleri yağmaya başladı. Küçük yaşta kendi kurduğu müzik grubuyla Bağcılar’da bir kafede sahne almaya başlayan Birsen Boyraz, bir şarkıya klip çekip dijital platformda yayınlayınca İngiltere, Almanya ve Belçika’da yaşayan Türklerden konser teklifleri yağmaya başladı. Almanya’ya yerleşen Boyraz, şimdilerde konserden konsere koşuyor.

Neşet Ertaş, Sezen Aksu, Kıvırcık Ali ve Orhan Gencebay’a hayranlıkla büyüyen Birsen Boyraz, gelen teklifler üzerine doğduğu Almanya’ya yerleşti.. Söz ve müzikleri Aşık Ali Kızıltuğ’un ‘’ Sana Senden Ola’’ adlı eserini yorumlayarak farklı bir dünyanın kapılarını aralayan genç sanatçının en büyük hedefi, işinden iyi kazançlar elde edip müzik yapmak isteyen ve maddi olanakları olmayan yetenekli çocuklar için bir müzik okulu açmak.

Almanya’da mı, Türkiye de mi müzikle para kazanmak daha kolay?

Kesinlikle Almanya’da kazanmak çok daha kolay, duygusal olarak bakıldığında da sahneye çıktığın zaman çok daha fazla ilgi görüyor, övgü ve beğeniler geliyor. Çünkü; Türkiye dışında yaşayan insanlar Türkilerimize, şarkılarımıza hasret kalmış, bir açlık var, çok daha hissederek dinliyorlar.  Klasik bir sözdür ama gerçekten de Almanya’da kazanıp Türkiye’de harcayacaksın.

 

Ayda ortalama kaç konsere gidiyorsunuz?

Rutin olarak her hafta sahne aldığım bir mekan var, onun dışında Avrupa’da yaşayan Türk aileleri geleneklerine hala çok bağlı, birçok düğün ve farklı etkinliklerde sahne alıyorum, ayrıca yakın ülke ve Almanya’nın farklı şehirlerinde ayda iki üç konserde sahne aldığım oluyor.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, ayakta

 

 

 

Sahnede kimlerin eserlerini hangi türküleri söylüyorsunuz?

Sahnede neredeyse 6-7 saat kalıyorum ve yaklaşık 80 şarkı yorumluyorum, Türk Pop müziğinden Sezen Aksu, Funda Arar, Tarkan, Linet, Serkan Kaya, Cem Karaca gibi birçok sanatçının şarkılarını yorumluyorum.  Neşet Ertaş, Aşık Mahsuni, Orhan Gencebay,  Ahmet Kaya, Kıvırcık Ali gibi onlarca sanatçının şarkı, türkülerini yorumluyorum.

 

7 Saat sahneden kalmak çok zor değil mi? hiç ara vermiyor musunuz?

Yedi saat sahnede kalmak elbette ki çok yorucu, ancak ben enerjimi müzikten, enstrümanların sesinden, ezgilerden, insanların coşkusunu görünce alıyorum., saat 22:00-23:,00 gibi sahneye çıkıyorum, sahnede kaldığım süre içinde en fazla iki kez 30’ar dakikalık mola veriyoruz, sabah 05:00 e kadar sahnedeyim.

 

Türkü söylerken ne hissediyorsunuz?

Sahnedeyken şarkı veya türkü ne söylüyorsam, ne anlatılıyorsa acı ve burukluk veya sevinç, mutluluk, iliklerime kadar yaşıyorum okurken. Zaman zaman sahnede şarkı söylerken izleyici ile birlikte ağladığımız da oluyor.

 

Müziği nasıl tanımlarsınız, ne anlatıyor size?

Benim için aşkların en büyüğü, hayatın ta kendisi, müzik olmasa kendimi soluksuz kalmış hissederim.

 

Ünlü ve çok iyi kazanan bir sanatçı olsaydınız müzik adına neler yapardınız?

Öncelikle müzik yapmak isteyen ve maddi olanakları olmayan yetenekli, ulaşabildiğim tüm çocuklar için bir müzik okulu açar, çok iyi müzisyenleri okulun eğitim kadrosuna dahil eder, müzik adına özgürce yapmak istedikleri tüm olanakları sağlardım.

 

Birsen Boyraz’ın müzik adına hedefleri neler?

Yaşamı müzik olan birisi ne isteyebilir? Müziği sevmeyen milyonlarca insan var, müzik sevmeyen doğayı insanı ve hayatın bizlere verdiği hiç bir şeyi sevemez bana göre. Öncelikle insanların müziği sevmesini, sesimi ve sahnemi çok daha geniş kitlelerle paylaşmak isterim. Elbette ki Türkiye’de sesimle, yorumlarımla tanınmak ve kalıcı bir sanatçı olmayı isterim, hiç türkü bilmeyen, sevmeyen genç arkadaşlarım var, Türkileri bilmiyor, en büyük ozanlarımızdan birisi olan Aşık Veysel’i tanımıyor. Gençlere türkü sevdirebilmek ve dinletebilmek için türküleri söyleyeceğim. Bu tarz benim gırtlak yapıma da çok uygun.

 

Bundan sonraki single çalışmanız nasıl olacak?

Pek yakında çok sevilen bir halk ozanımızın türküsünü özgün rock tarzında yorumlayacağım, gençlerin çok seveceğinden eminim.

 

Sektörde memnun olmadığınız ne var, müzik sektörü sizce nasıl olmalı?

Müzik sektöründe sesi ve yorumu iyi olmayan birçok insan hak etmediği yerde ve çok iyi kazanç elde edebiliyor. Bu durum bana sanatını icra etmeye çalışan onlarca insana bakıldığında büyük bir haksızlık görünüyor.  Bu tür insanların arkasındaki müzisyenler ekibi çok değerli, yetenekli insanlar, yorumladıkları şarkılar böylesi müzisyenler sayesinde göze çarpmıyor, müzisyenler sayesinde iyi para kazanıyorlar. O müzisyenler kesinlikle emeklerinin karşılığını almıyor, bu durum benim için çok büyük bir adaletsizlik.

Öte yandan birçok insan bizim işimizi ‘’sizin yaptığınız da iş mi?, sahneye çıkıp iki şarkı türkü söylüyorsunuz, iyi paralar kazanıyorsunuz’’ diyerek küçümsüyor. Böyle düşünülüp konuşulması da haksızlık.

 

Birsen Boyraz Kimdir?

Almanya’nın Köln şehrinde doğduktan kısa bir süre sonra ailesi ile birlikte Türkiye’ye göç eden Birsen Boyraz’ın kökleri Sivas Zara. Dört çocuklu bir ailenin ikinci üyesi.  Lise eğitimini Bağcılar Kemal Naci Ekşi Lisesi’nde tamamladıktan sonra Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nde yarım dönem okudu ve bölümü sevmediği için bıraktı.

Birçok ses sanatçısı gibi Birsen de çocukluğunda evde bağıra bağıra şarkı türkü söyleyerek hane halkını bezdirir. Babası yeteneğini keşfeder ve onu ortaokul yıllarında bağlama eğitimi alması için Binali İlgün müzik eğitim merkezine kaydettirir. Müzik eğitimi aldığı yıllarda arkadaşları ile birlikte adını kendisinin koyduğu ‘’ Gönülden Dile’’ adlı müzik grubunu kurar ve bir kafede sahne almaya başlarlar. Birsen o günlerde sahne tozu yutar ve ve iyi bir dinleyici portföyüne sahip olma yolunda ilerler.

2017 Mart ayında söz ve müzikleri Murat Timur’a ait ‘’Derdin Derdin’’ adlı tek şarkılık single çalışmasını yaptı. Bu çalışmada Birsen Boyraz’a bağlamada Taner Tiryaki, bateride Erdem Pancarcı, kabak kemanede Cafer Nazlıbaş, perküsyonda Mehmet Akatay, akustik ve e gitarda Altan Turan, basgitarda Birkan Şener eşlik etti. Şarkının klibi ise Umut Karadağ tarafından çekildi.

İLK KLİP GELDİ

2010 yılında söz ve müzikleri Aşık Ali Kızıltuğ’un ‘’ Sana Senden Ola’’ adlı eserini yorumladı ve klip çekerek digital platformda türkü severler ile buluşturdu.

Sana Senden Ola’ nın aranjesi Nehir Sudolmuş tarafından yapıldı. Birsen Boraz’a bağlamada Serkan Nokay, nefeslide Erdem İlkay, Gitarda Altan Turan eşlik etti. Klip Aydın Yıldırım tarafından çekildi.

İlk klip çalışması ardından Almanya, İngiltere ve Belçika’da yaşayan Türkiyeli konser organizatörleri tarafından konser teklifleri gelmeye başlar ve ilk konserini Londra’da verir. Londra konserinde gördüğü ilgi ve sanatına verilen değerden etkilenir, kısa sürede Almanya ve Belçika konserlerine gider.  

Birsen Boyraz’a yeni kapılar açılmış, sanatının değerine karşılık bulmak için doğmuş olduğu Almanya’da yaşamaya, müzik çalışmalarına orada devam etmeye karar verir.

Sanatı için mücadele verecekse hem duyusal hem maddi açıdan kendisi için çok daha iyi olacaktı.  2014 yılında Almanya’ya ikinci ailem dediği yakın akrabalarının yanına taşınır, aynı zamanda yakın dostu da olan menajeri sayesinde müzik hayatı canlanır.

2017 Mart ayında söz ve müzikleri Murat Timur’a, ait ‘’Derdin Derdin’’ adlı tek şarkılık single çalışmasını yaptı, bu çalışmada Birsen Boyraz’a bağlamada Taner Tiryaki, bateride Erdem Pancarcı, kabak kemanede Cafer Nazlıbaş, perküsyonda Mehmet Akatay, akustik ve e gitarda Altan Turan,  basgitarda Birkan Şener eşlik etti. Şarkının klibi ise Umut Karadağ tarafından çekildi.

Birsen Boyraz, Sık sık Türkiye’ye gelerek Üniversite eğitimine Anadolu Üniversitesi Açık Öğretimde devam ediyor. Müzik ve sahne çalışmalarını ise, 2014 yılından beri yaşadığı Almanya’da sürdürüyor.

 

Bir önceki yazımız olan Saba Tümer, Stand-Up'a Başlıyor... başlıklı yazımızı da okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ