Bidar Özgür Ulutaş “Yılın Başarılı Kadın CIO’su” Ödülünü Aldı
Nobel İlaç’ta dijital dönüşüm yolculuğunun liderliğini üstlenen ve kurumu buluta taşıyan Nobel İlaç CIO’su Bidar Özgür Ulutaş “Yılın Başarılı Kadın CIO’su” ödülünü aldı
Türkiye’de kadınların teknolojide daha fazla söz sahibi olması ve teknolojide kadın girişimciliğine ilham vermesi amacıyla Microsoft , KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) ve Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen Teknolojinin Kadın Liderleri ödüllerinin üçüncüsü Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.
Bu yıl 9 farklı kategoride verilen ödüller arasından “Yılın Başarılı Kadın CIO’su” ödülünü Nobel İlaç CIO’su Bidar Özgür Ulutaş aldı. Ulutaş, Nobel’in Türkiye ve yurt dışı pazarlarındaki dijital dönüşümünü yönettiği “Jüpiter Projesi” ile ödüle layık görüldü.
Yılın Başarılı Kadın CIO’su Bidar Özgür Ulutaş, Teknolojinin Kadın Liderleri yarışması ve 5 ulusal ödül almış “Jüpiter Projesi” hakkında şu bilgileri verdi:
‘’Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasının CIO kategorisinde ödül almaktan dolayı çok mutluyum. Kadınların teknoloji alanında da gücünü toplum önünde görünür kılması ve teknolojiye ilgi duyan genç kadınlarımıza örnek rol modelleri ortaya çıkarması açısından bu yarışmayı çok önemli buluyorum. Microsoft, Kagider ve Aydın Doğan Vakfı’na teşekkür ediyorum.
Nobel Dijitalleşme/Dönüşüm Programı’na 2014 yılında başladık. Jüpiter projesi tamamen Türkiye merkezli olarak yönetildi. Proje süresi tüm fazlar için 14 ay olarak planlamış olup, Ocak 2017 ortasında başladı, modüllerin %75’ini içeren ilk faz ise Eylül 2017 ayında tamamlandı. Hedefimiz, proje ile Ulkar Holding’in Türkiye’deki ana şirketi Nobel İlaç A.Ş.nin ve yurtdışındaki şirketlerinin satış pazarlama operasyonlarının farklı alanlarında “katma değer” yaratılmasını sağlamaktır.
Faaliyette bulunduğumuz 20 ülkedeki satış ve pazarlama süreçlerinin uçtan uca yönetilmesini sağlayan ‘Jupiter Global CRM-CLM’ projesi ile IDC Türkiye Akıllı Üretim Teknoloji Ödülleri’nin Kurumsal Dönüşüm kategorisinde birinci olurken, yine aynı proje ile Müşteri Deneyimi kategorisinde ikinci olarak, iki ödül birden kazandık. Ayrıca bu proje ile IDC CIO Summit’de de Değişim Yönetim Katagorisinde ikinci olduk. Bir diğer ödül ise Dünya Gazetesi’nden geldi ve yılın CIO’su ödülüne layık görüldüm.
Bu projeyi hayata geçiren Türkiye’deki Bilgi Teknolojileri ekibimiz ve yurt içi/yurt dışı paydaşlarımız ile birlikte, gösterdiğimiz başarıdan dolayı gurur duyuyoruz. Jüpiter CRM/CLM sisteminin, tüm uygulama ve alt yapı desteğinin Nobel İlaç Türkiye Bilgi Teknolojileri ekibi tarafından sağlanması, ülkemizde örneğine az rastladığımız bir çalışma modeli olması bakımından da fark yaratmaktadır.
2014 yılının ikinci yarısında başlayan ve ivmelenerek bugüne kadar süren ‘Nobel Dijitalleşme Programı’nın önemli bir parçası olan bu proje, hem genel satış ve pazarlama süreçlerini, hem de ilaç sektörüne özel süreçleri içeren entegre bir dijital dönüşüm örneğidir. Nobel İlaç olarak vizyonumuz, insan sağlığı için, dünyanın her köşesinde güvenilir ve erişilebilir ürünler sunmaktır. Dolayısıyla bu vizyona paralel olarak, ulaştığımız her coğrafyada insan sağlığına daha iyi hizmet edecek dijital projeleri hayata geçirmeye devam etmek istiyoruz.”
Nobel İlaç İcra Kurulu’nun %50’si kadın yönetici
Dijital dönüşüm alanında sektörünün öncülerinden olan Nobel İlaç, üst yönetimde kadın istihdamında da örnek bir firma. 1964 yılında kurulan, 20 ülkede kendi organizasyon ve markasıyla faaliyet gösteren ve yaklaşık 50 ülkeye ihracat yapan, yüzde yüz yerli sermayeli Nobel İlaç, kadınların üst yönetimde temsilinde ciddi adımlar atarak, örnek oluşturuyor.
Avrupa, Amerika ve Avustralya’da dahi kurumsal şirketlerdeki icra komitelerindeki kadın yöneticilerin oranı %20’lerde iken Nobel İlaç İcra Kurulu’nun %50’si kadın yöneticilerden oluşuyor. Nobel İlaç İcra Kurulunda görev yapan kadın yöneticiler, kadın çalışanların potansiyelini ortaya çıkaracak uygulamaların yaygınlaştırılmasının, kadınların, yani nüfusun yarısının, kendilerine, çevrelerine ve topluma daha fazla katkı sağlamaları açılarından önemli olduğunu ve Nobel’in bu yaklaşımının diğer firmalara da örnek olmasını istediklerini vurguluyorlar.
20 ülkede kendi organizasyonu ile yer alıyor, 54 ülkeye ihracat yapıyor
Ulkar Holding bünyesinde yer alan Nobel İlaç’ın Türkiye’de dışında Kazakistan ve Özbekistan’da ilaç üretim tesisleri bulunuyor; ayrıca Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Karadağ, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Moğolistan, Moldova, Sırbistan, Türkmenistan, Rusya, Ukrayna, Senegal ve Almanya’da kendi organizasyonları ile satış-pazarlama faaliyeti gösteriyor. Bu ülkeler dışında, Batı Avrupa’dan, Afrika’ya, Güneydoğu Asya’ya kadar geniş bir ihracat ağına sahip olan Nobel İlaç, ithalatlarının üzerinde ihracat yaparak Türkiye’nin ilaç sektöründeki döviz açığının kapanmasına katkı sağlıyor.
Diğer Başarılı Kadın Hikayelerini okumak için tıklayın…
Bir önceki yazımız olan Netaş'tan Kadın Mühendisler Günü İçin Video... başlıklı yazımızı da okumanızı öneririz.