Fatma Bilici, İlk Kadın LPG Tankeri Sürücüsü Oldu
LPG tanker sürücü olmak isteyen Fatma Bilici, Shell&Turcas’ın yarattığı fırsat ile Türkiye’nin ilk kadın LPG tankeri şoförü oldu. Bilici’nin şimdiki hayali, kadın sürücülerden oluşan bir tanker filosunun oluşumuna destek vermek.
Başarılı Kadın Hikayeleri alanında önemli bir isim olan Fatma Bilici, aldığı eğitimlerle Türkiye’nin ilk kadın LPG tankeri sürücüsü oldu.
Shell&Turcas, Mart ayında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı himayelerinde, İŞKUR iş birliği ile başlattığı “Shell’de Kadın Enerjisi” projesi ile kadınların akaryakıt sektöründe çalışma hayatına katılmasını destekliyor.
Sektörde ilk olan proje ile 5 yılda 5000 kadına iş sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında kadınlara istasyon yöneticisi, ön saha satış elemanı, market satış elemanı, vardiya amiri, temizlik görevlisi, muhasebe elemanı ve idari işler uzmanı gibi farklı pozisyonlarda çalışma olanağı veriliyor.
Başarılı Kadın Hikayeleri alanında önemli bir isim olan Fatma Bilici, aldığı eğitimlerle Türkiye’nin ilk kadın LPG tankeri sürücüsü oldu.
FATMA BİLİCİ KİMDİR?
Kız Meslek Lisesi mezunu olan Fatma Bilici, sektörde 8.5 yıllık tecrübeye sahip. Sevkiyat sorumlusu olduktan sonra, sürücülerle iletişimi artan Bilici’nin ağır vasıtalara ilgisi artar.
Fatma Bilici, bu işe nasıl karar verdiğini ise şöyle açıkladı: ’’Bir gün ben de tanker kullanacağım, dedim, bunu bir meydan okuma olarak gördüm. Bu isteğimi Operasyon Müdürüme ve Shell&Turcas’ın yetkililerine ilettim, onlar da beni yüreklendirdiler ve kesin kararımı verdim.’’
Fatma Bilici, bu kararının ardından tehlikeli madde taşımacılığı için gerekli olan eğitimleri almaya başladı. 90 saatlik Defansif Sürüş Eğitimi, 36’şar saatlik Tehlikeli Madde Taşımacılığı eğitimleri (SRC2, SRC4, SRC5) ve LPG yetkili personel eğitimi gibi mesleki eğitimlere ek olarak İlk Yardımcı Eğitimi, Sürüş Eğitimleri, Psikoteknik ve Yangın Eğitimleri aldı.
Bilici “Bu süreç içerisinde ayrıca Shell tarafından koçluk ve liderlik eğitimleri de aldım. Bu sayede işimi daha kolay ve severek yapıyorum’’ diyerek Shell&Turcas’ın kendisini her aşamada desteklediğini vurguladı.
Kararını ailesinin de desteklediğini söyleyen Bilici, kadın elinin değdiği her işin başarılı olacağına inandığını belireterk şöyle devam etti:
“Bundan sonraki hayalim arkadaşlarımı cesaretlendirerek kadınlardan oluşan bir filonun oluşumuna destek sağlamak.”
KADINLARI HER ZAMAN DESTEKLEYECEĞİZ
Shell&Turcas CEO’su Felix Faber “Çalışmalarımızı yürütürken toplumun ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar yaparak, ülke ekonomisine ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz.
Odaklandığımız önemli alanlardan biri kadınlara iş hayatında fırsat eşitliği sunulması. Akaryakıt sektöründe öncü çalışmalara imza atan şirket olarak,başarı ile devam eden “Shell’de Kadın Enerjisi” projemizi destekleyen ilk kadın LPG tanker sürücüsünü teşvik etmek bizler için mutluluk verici.
Fatma’yı cesaretinden dolayı kutluyor, iş hayatında başarılar diliyorum. Shell&Turcas olarak kadınların her zaman destekleyeceğimizi belirtir, bu güzel girişimin tüm kadınlara cesaret vermesini temenni ederim” dedi.
Shell Türkiye Hakkında:
Türkiye’de 1923’ten bu yana faaliyet gösteren Shell, enerji alanında sektöre yeniliklerle, yüksek standartlarla liderlik etmek ve ekonomiye katkıda bulunmak için çalışmaya devam ediyor.
Shell, Türkiye’de; “Perakende Satışlar“Madeni Yağlar Üretim ve Pazarlama”, “Ticari Filo”, “Toptan Akaryakıt”, “Enerji ve Gaz”, “Doğalgaz ve Petrol Arama”, “Havacılık Satışları”, “Kimya Satışları” ve “Denizcilik Satışları” alanlarında faaliyet gösteriyor. 2006 yılında Turcas A.Ş. ile birleşmesinin ardından Shell & Turcas Petrol A.Ş. kuruldu.
Shell Türkiye’nin Shell & Turcas Petrol A.Ş çalışanları da dahil 800 civarında çalışanı bulunuyor ve ülke çapında yaklaşık 15.000 kişiye de dolaylı olarak istihdam olanağı sunuyor. Bulunduğu ülkenin ekonomik kalkınmasının yanı sıra sosyal gelişimi için de sürdürülebilir yatırımlar yapan Shell, İŞKUR iş birliği ile, 100. yılında 5.000 kadına istihdam yaratarak, enerji sektöründe kadınlara fırsat eşitliği sağlıyor.
Shell, her gün 1 milyondan fazla misafirini Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış 1000’in üzerindeki istasyon ağında misafir ediyor ve yine her gün 500 binden fazla motorlu taşıta, yüzlerce şantiyeye akaryakıt ikmali yapıyor.
2017 yılında hem dünyada hem Türkiye’de 11 yıldır üst üste madeni yağ pazarının lideri olan Shell, Akdeniz’deki tek gres ve en büyük madeni yağ üretim tesisi olan Derince’deki Madeni Yağ ve Gres Üretimi Tesislerinden geçtiğimiz yıl itibarıyla 61 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla da ülke ekonomisine katkı sağlıyor.
Bir önceki yazımız olan Beyaz Duttan Etkilendi, Marka Yarattı... başlıklı yazımızı da okumanızı öneririz.