Füsun Altınok’un Resimleri Paris’te…
Gazeteci Füsun Altınok’un resimleri, Paris’te bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında sergilendi…
Uzun yıllar gazetecilik yapan ve başarılı işlere imza atan Füsun Altınok, 13 yıldır uğraştığı resimde de önemli işler ortaya koyuyor. Füsun Altınok’un resimleri 18 Mayıs’ta Paris’te yapılan bir açılışla sergilenmeye başlandı.
Ünlü kadın edebiyatçıların portrelerinin yer alacağı sergide Sergide Latife Tekin, Susan Sontag, Rosa Luxemburg, Halide Edib Adıvar, Sema Kaygusuz, Rosa Luxemburg, Suat Derviş, Erendiz Atasü, Lale Müldür, Sevgi Soysal, Nilgün Marmara, Tezer Özlü, Aslı Erdoğan, Sennur Sezer, Ayla Kutlu, Virginya Woolf, Adalet Ağaoğlu, Zehra Ünüvar, Didem Madak, Tomris Uyar, Pınar Kür, Sevim Burak gibi edebiyatçı portreleri sergileniyor.
Ressam Füsun Altınok, “Bakış Değişimi” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki kişisel sergisinde klasik ve realist resimlerini bir arada toplamış. 25 yıl gazetecilik yaptıktan sonra 13 yıldır resim yapan Altınok, gazeteciliği bırakıp resme yönelmesinin radikal bir karar olduğunu, ama resmin yol arkadaşı olmasından çok mutlu olduğunu söylüyor.
Altınok’un kişisel sergisinde çoğu portre olmak üzere 41 tablo yer alıyor.
Füsun Altınok, sergisiyle ilgili şunları söyledi:
“25 yıl gazetecilik yaptım. 13 yıldır da resim yapıyorum. Paris’teki sergim, belediyeye bağlı bir vakfın “Bakış Değişimi” adlı bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleşiyor.
Sergi 18 Mayıs 2018 Cuma günü 19.00’da 17. Bölge Belediye Başkanı tarafından açıldı. Açılışa Belediye başkanı, milletvekilleri, sendika ve sivil toplum örgütleri başkanları, sanatsever izleyiciler katıldı. Sergi 3 hafta açık kalacak.”
Füsun Altınok Kimdir?
İngilizce öğretmeni anne ile müzik öğretmeni babanın üçüncü çocuğu olarak İstanbul’da doğdu. Anne ve babasının tayinleri nedeniyle Bayramiç ve Lüleburgaz’da geçen yılların ardından ilkokul üçüncü sınıfta tekrar İstanbul’a döndü. 1979 yılında İstanbul Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan mezun oldu.
Üniversitede öğrenciyken fotoğraf çekmeye başladı. Bir reklam ajansında reklam fotoğrafçısı olarak çalıştı. Stajını TRT’de yaptı. “Düşünceye Selam” adlı programın asistanlığını üstlendi.
Gazeteciliğe Tercüman gazetesinde muhabir olarak başladı. İki yıl süreyle sanat sayfasını hazırladı. Yurt haberleri servisinde editörlük yaptı.
Sabah gazetesinde editörlük ve köşe yazarlığı yaptı. Günlük yazıları üç yıl süre ile “Gökkuşağı” adlı köşesinde yayınlandı.
1990 yılında girdiği Nokta dergisinde muhabirlik, editörlük ve haber müdürlüğünün ardından sorumlu yazı işleri müdürlüğü yaptı. On yıllık bu görevi sırasında toplam 540 yıldan yargılandı. Özel haberler hazırladı ve “İnsanlar” sayfasının yaklaşık 400 röportajını yaptı.
Son olarak 2004’te bir yıl süreyle Habertürk gazetesinde politika editörlüğü yapan Altınok, “Günün Hikayesi” köşesinde üçüncü sayfalara haber olmuş insanların öykülerini yazdı. 2005 yılında gazeteciliği bıraktı.
Özel Marmara Akademisi’nde iki yıl süreyle “Bireysel İletişim” ve “Medya ve Haber Teknikleri” dersleri verdi.
2004 yılından bu yana resim yapıyor ve sergiler açıyor. Nur Pakize Eraslan ile başlayan resim eğitimi İranlı ressam Alan ile devam ediyor. Son olarak kişisel resim sergisini Mart ayında Nişantaşı City’s AVM’de açtı. Renklerin oyunu, figürlerin dansı onu çok etkiliyorsa da, yüreğinde eski habercinin kalp atışlarını duyuyor.
Bir önceki yazımız olan Perihan Onat: Her Kadın Güçlüdür, Yeter ki Farkına Varsın... başlıklı yazımızı da okumanızı öneririz.